Herbronnen en Herijken voor Wijze Vrouwen

    HERBRONNEN EN HERIJKEN VOOR WIJZE VROUWEN

Twee opstellingsdagen voor wijze(re) vrouwen

A wise woman once said “Fuck this shit.”
And she lived happily ever after
.

Als vrouw in de overgang maak je een grote transformatie door; de vruchtbare jaren zijn voorbij, waardoor je rol en positie in de wereld verandert. Je voelt je niet meer jong (maar ook nog niet oud), je perspectieven verschuiven, het leven vraagt je om los te laten op meerdere vlakken, ook al ben je daar misschien gevoelsmatig nog niet aan toe.

Ook je lichaam verandert; het is niet meer zo soepel en ‘juicy’ als voorheen, je borsten gaan hangen en je buik wordt dikker. Soms lijk je wel zwanger, compleet met alle stemmingswisselingen die daarbij horen.

En eigenlijk is dat ook zo; je bent weer zwanger.
Dit keer niet van een kind, dat onderdeel zal zijn van de volgende generatie, maar wel van nieuw leven. Je bent zwanger van jezelf!
Zwangerschap gaat behalve met een gevoel van geluk en vreugde vaak ook gepaard met kleinere en soms grotere kwaaltjes, met emoties, met irritaties of angsten en onzekerheden. Je weet van de grote verandering die op komst is maar je kan je toch nog niet echt voorstellen hoe het zal gaan zijn.

Opnieuw geboren worden terwijl je leeft, vraagt om herbronnen en herijken. Je moet opnieuw je eigen levensstroom en -energie vinden en je richting en perspectief opnieuw bepalen. Waarbij de bron voor het vrouwelijke staat en het ijken voor het mannelijke principe. Juist nu mogen deze beide energiestromen écht in balans gaan komen. Deze fase nodigt je uit om helemaal te gaan leven van binnenuit en je eigen pad volledig te gaan volgen. Niet meer conformeren, niet meer leuk gevonden hoeven te worden, niet meer sleutelen aan jezelf omdat het nog steeds niet ‘goed genoeg’ is, niet meer bescheiden zijn maar in volle kracht je wijsheid en diepte te leven. Je mag je plek gaan innemen als wijze vrouw.

Tijdens twee opstellingsdagen -met maximaal 6 deelnemers- is er voor elke vrouw ruimte om haar vraag en/of verlangen in te brengen; een vraag die centraal staat in haar eigen transformatieproces. We gaan elke vraag opstellen waarbij de andere vrouwen dan steeds, waar nodig, als representant zullen staan. Hiermee dompelen we ons deze twee dagen onder in de energie van vrouwen in de overgang, met thema’s die ons allemaal raken en die ons ieder nieuwe inzichten en stroming en zullen geven. Juicyness op een nieuwe laag.
Wat een verrijking om dat met elkaar te kunnen doen!

Facilitators
Jacqueline Thevissen en Suzanne van Haaften zullen deze twee dagen samen faciliteren. Beiden hebben we een achtergrond op het gebied van opstellen, ook waar het buiten de lijntjes gaat. We bieden zowel ruimte als kaders tijdens het proces en nemen onszelf hierin mee als vrouw in de overgang. We verzorgen een veld waarin alles er mag zijn; kracht en kwetsbaarheid, onzekerheid en doelgerichtheid, humor en verdriet, openheid en geslotenheid.  Zodat elke vrouw mag zijn wie zij is en kan voelen wat zich in het moment aandient.

Praktisch
Waar: Villa Xaverius in Driebergen
Wanneer: zaterdag 19 juni en zaterdag 10 juli 2021
Tijd: 10u tot 17u
Kosten: 175 euro voor twee dagen, inclusief BTW.

Thee, koffie en lekkers verzorgen wij. Voor de lunch neemt iedere deelneemster iets mee om te delen, zodat we een tafel vol variatie hebben!

Wil jij meedoen?
Meld je dan aan bij Jacqueline  via info@jacquelinethevissen.nl
Of bij Suzanne: suzanne@lichtblauwvoorjou.nl